Nederlandse Beiaardschool

De Nederlandse Beiaardschool, gevestigd in Amersfoort, valt onder het bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). De Nederlandse Beiaardschool beschikt over uitstekende faciliteiten. Studenten oefenen op de beiaard van het “Belgenmonument” in Amersfoort en spelen ook regelmatig op de beiaard(en) van de Onze-Lieve-Vrouwetoren in het centrum van de stad. De Nederlandse Beiaardschool is de enige opleiding in Nederland, die een conservatoriumopleiding ”beiaard” op bachelor en masterniveau aanbiedt.

Adres: Grote Spui 11, 3811GA Amersfoort, 033-4752638
Website: Nederlandse Beiaardschool, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Beiaardcentrum Nederland

Voor amateur-studenten organiseert Beiaardcentrum Nederland een aantal cursussen en workshops, die erop gericht zijn geïnteresseerden kennis te laten maken met het instrument. Het eindniveau van de cursus D sluit aan op het aanvangsniveau van de vakopleiding van de HKU Nederlandse Beiaardschool.

Adres: Grote Spui 11, 3811GA Amersfoort, 033-4752638
Website: Beiaardcentrum Cursussen, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn"

De Beiaardschool in Mechelen wil de beiaard een plaats geven in het snel evoluerende cultuurlandschap en ook jongeren warm maken voor deze muziek, als luisteraars of uitvoerders. De school behoort tot het deeltijds kunstonderwijs. Stad Mechelen is de inrichtende macht. De school is erkend door het Ministerie van Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap. Het studieprogramma, gespreid over drie graden, omvat theorie en techniek, beiaardspel, -bewerking en -compositie, campanalogie, piano, harmonie en samenzang. Op het einde van het traject ontvangt men een officieel getuigschrift Beiaardier.

Adres: Bruul 52 bus 5, B-2800 Mechelen, +32 (0) 15 20 47 92
Website: Beiaardschool Mechelen, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.