Naast beiaardiers en liefhebbers van beiaard en beiaardmuziek, zijn ook een aantal lokale of regionale beiaardkringen lid van de NKV. De liefde en het draagvlak voor de beiaardcultuur ligt in de lokale gemeenschappen, in de dorpen en de steden. Mensen houden van hun eigen toren, hun eigen beiaard en hun eigen bespelingen.

De plaatselijke organisaties zijn bij uitstek de organisaties waarbij mensen zich betrokken voelen. Er bestaan grote verschillen tussen de plaatselijke organisaties. Een aantal van deze organisaties tellen honderden leden en hebben een uitgebreid jaarprogramma. Andere organisaties zijn kleiner maar een ding hebben ze gemeen: liefde voor de beiaard en de beiaardmuziek.

Veel plaatselijk beiaardkringen hebben een eigen website. Op deze website staan de bespelingen en de concerten gemeld. Soms geven ze een lesbrief uit of organiseren ze een educatief programma voor scholen. Voor het ontwikkelen en behouden van voldoende draagvlak bij het publiek zijn deze plaatselijke organisaties cruciaal.

Klik hier om de lijst met websites van plaatselijke beiaardorganisaties te raadplegen. Deze lijst is overigens niet compleet. Wilt u dat de website van uw organisatie er tussengevoegd wordt, neem contact op met webmaster Roel Smit, te vinden op dezelfde lijst.