Op zaterdag, 1 februari, wordt de Visser Neerlandia Prijs door het Algemeen Nederlands Verbond uitgereikt aan Mathieu Daniël Polak voor zijn compositie en project Chag Sameach.

Het Algemeen Nederlands Verbond, heeft als doelstelling de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen op ieder gebied te bevorderen en reikt ieder jaar e Visser-Neerlandiaprijzen uit. De culturele prijs is voor personen of organisaties die zich inzetten voor de cultuur der Nederlanden of de Nederlandse taal waar ook ter wereld.

In 2019, presenteerde Mathieu Daniël Polak een muziekboek getiteld Chag Sameach (Hebreeuws voor Fijne Feestdag) met composities en arrangementen van eigen hand, gebaseerd op traditionele joodse feestdagen en muziek.

Op dinsdag 7 mei 2019 gaf beiaardier Boudewijn Zwart een première concert op het carillon van de Westertoren in Amsterdam. Die dag werd ook het eerste exemplaar van het boek officieel uitgereikt. Gedurende het jaar waren er verschillende concerten rondom joodse feestdagen, afsluiting van het project vond plaats op het Joodse Nieuwjaar dat begon op 28 september 2019 met een uitvoering van de suite op het carillon van Woerden door Henk Verhoef. Die dag werd er ook een lezing over Joodse muziek op carillon georganiseerd.

Voor zijn project zal Mathieu Daniël Polak de Visser Neerlandia Prijs ontvangen. De prijsuitreiking vindt plaats in Turnhout op zaterdag 1 februari en zal voorafgegaan worden door een beiaardconcert op het carillon van de Sint Pieterstoren met werken, natuurlijk, uit Chag Sameach. Het programma is te vinden op de website van de ANV.