Stanton Memorial Carillon van Iowa State University in Ames

AMES — De faculteit Muziek van de Universiteit van Iowa in Ames (USA) kondigt met trots de compositiewedstrijd voor beiaard 2019 aan. Het doel van de wedstrijd is om jonge componisten van ten hoogste 35 jaar aan te moedigen originele beiaardwerken te schrijven.

Het ingezonden werk moet een originele compositie zijn voor een vier-octaafs beiaard (c0 to c4) met een pedaal van twee octaven. De compositie mag een solowerk, een vierhandig stuk voor één beiaard, of een werk voor carillon samen met één of meer andere instrumenten of koor zijn. De tijdsduur van het werk moet tussen de 4 en 7 minuten zijn. Een bewerking wordt niet geaccepteerd.

De prijswinnaar ontvangt USD 500 in contanten. De winnende compositie zal tijdens het ISU C-HOP Festival 2019 in première gaan. Met het accepteren van de prijs verwerft de universiteit het recht van eerste uitvoering tijdens het festival.

De juryleden zijn Koen Cosaert, Jeffrey Prater, en Tin-Shi Tam. De jury heeft het recht om geen prijs toe te kennen als het niveau van de ingezonden werken onvoldoende is. De beslissing van de jury kan niet worden aangevochten.

De compositie moet uiterlijk 15 augustus 2019 (datum poststempel) zijn verzonden naar: Carillon Composition Competition 2019, Iowa State University, Music Department, 149 Music Hall, 2427 Union Drive, Ames IA 50011, USA.

Meer informatie over hoe het werk moet worden ingestuurd is te vinden op de website van de universiteit. Het is ook mogelijk contact op te nemen met de beiaardier van de universiteit Tin-shi Tam via de telefoon +1 (515) 294 29 11 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..