GRONINGEN — In september 2018 organiseert de Stichting Martini Beiaard Groningen een viertal beiaardconcerten op het carillon van de Martinitoren. Op alle donderdagavonden in die maand zullen gerenommeerde beiaardiers een concert van ongeveer een uur verzorgen. De aanvangstijd is 19.30 uur.

Op 6 september is Janno den Engelsman de eerste gast. Hij is beiaardier (en organist) in het zuiden van het land: Middelburg, Zierikzee en Bergen op Zoom.

Op 13 september is Arie Abbenes te beluisteren. Oud-docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en jarenlang (stads)beiaardier van  Eindhoven, Asten, Oirschot en Utrecht.

Op 20 september is het de beurt aan Wim Ruitenbeek. Hij speelt voornamelijk in het midden van het land: Harderwijk, Nijkerk, Tiel, en Velsen.

Op 27 september wordt de reeks afgesloten door Bernard Winsemius. Hij is eveneens oud-docent van de Nederlandse Beiaardschool en emeritus-stadsbeiaardier van Haarlem en Amsterdam. Jarenlang was hij tevens docent orgel aan het conservatorium te Rotterdam. Nog altijd is hij organist van de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

De beiaardconcerten zijn het beste te beluisteren op het Martinikerkhof. Daar zijn ook programmaboekjes verkrijgbaar. Klik hier voor het downloaden van een programmaboekje. Aan de gastbeiaardiers is gevraagd een programma te brengen dat de luisteraars een bijzonder palet van beiaardklanken voorschotelt.