Carillon Contest NKV100 Zwolle en Kampen

Categorie
Algemeen
Datum
2018-07-06 00:00
Locatie
ochtend: Zwolle Peperbus, middag: Kampen, Nieuwe Toren, avond: Stedelijk Museum Kampen
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage

De Beiaard Kring Kampen en de Zwolse Beiaard-stichting organiseren op verzoek van de NKV een interpretatieconcours op vrijdag 6 juli. Deelnemers zijn vijf jonge talentvolle beiaardiers, die aan een groot publiek en aan meer ervaren collega’s hun talenten kunnen tonen.

Het recent gerenoveerde 17e -eeuwse Hemony-carillon van de Nieuwe Toren in Kampen is zeer geschikt voor barokmuziek, het Taylor-carillon van de Peperbus in Zwolle meer voor muziek uit de romantiek en voor hedendaagse muziek.

De kandidaten moeten laten zien dat ze niet alleen technisch met twee verschillende carillons om kunnen gaan, ze moeten ook blijk geven hun muziekkeuze en wijze van spelen te kunnen afstemmen op het karakter van het klokkenspel. De voorgeselecteerde kandidaten spelen in de ochtend elk 20 minuten in Zwolle (Peperbus) en in de middag elk 20 minuten in Kampen (Nieuwe Toren). In Zwolle is een verplicht stuk: “Centenary Bells”, het werk dat Leo Samama speciaal voor de “Week van de Nederlandse Beiaardmuziek” heeft gecomponeerd. Er is voor iedere deelnemer een prijs, oplopend van € 500, - tot € 2500, - beschikbaar.

In de avond is er een feestelijke prijsuitreiking in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen.

 
 

Alle datums

  • 2018-07-06 00:00